MENU

KULINÁRSTVO

Chyť a zjec !



Hneď na počiatku musím zdôrazniť, že nie som zástancom šialenstva chyť a pusť, hoci celkom určite by som u niektorých druhov rýb zaviedol spodnú i hornú mieru. Všetko medzi tým by som nazval ako ryby konzumné , v tisícorakých modifikáciách vhodné ako vynikajúca potrava pre človeka. Mám priateľa, ktorý s humorom rozdeľuje ryby do dvoch skupín a to : nástražné / do 7cm/ a konzumné/nad 7cm/. Veru iba ťažko budete hľadať vhodnejšie jedlo ako rybacicinka! Keď návštevníkom našej farmy pripravujem jedlá z rýb, väčšinou mám úspech a často a rád zodpoviem otázky zvedavých konzumentov, hoci všetky sú na jedno kopyto! Aké korenie ste tam dali, že to je také dobré?! A tu je podstata problému. Slovenský človek askosi nie a nie pripustiť, že tým najdôležitejším predpokladom pre dosiahnutie gastronomického orgazmu nie je množstvo a cena často exotických druhov korenia, ale praobyčajná kvalita východzej suroviny - teda ryby !!! A to je i tajomstvo môjho úspechu. Svojim zákazníkom pripravujem iba jedlá z čerstvých a vysokokvalitných rýb, vyprodukovaných výlučne iba na našej farme, kde veľmi úzkostlivo dbáme na dodržiavanie všetkých zásad biochovu. Naše rybochovné zariadenia nie sú zabahnené, sú permanentne udržiavané v čistote, obsádky rýb nie sú prehustené, kŕmime iba najkvalitnejšími krmivami a tým vytvárame podmienky, aby sa tie rybičky mali u nás dobre. Nielen svetové náboženstvá odmietajú konzumáciu utrápených a vystresovaných zvierat, ale dôraz na velfer zvierat zdôrazňuje aj EÚ vo svojej legislatíve. Zvieratá určené na pokrm pre človeka musia svoj krátky život stráviť v blahobyte - to je obsiahnuté v pojme velfer zvierat. Ak si teda chcete pochutiť na prvotriednych živočíšnych produktoch nezostáva vám nič iné iba po nákupoch v Kauflande, alebo Lidli či Tescu ešte zájsť na farmu a tam si vybrať svoju rybičku, alebo kačku. Pred vašimi očami vám ju odborne usmrtia a opracujú a možno i doporučia nejaký ten tutový recept. Takto to funguje vo vyspelom svete a to sa musíme naučiť aj my. Čo už len za večeru pripravíte z tri i viac rokov zmrazeného pstruha dovezeného odkialsi z Turecka alebo Alžírska! Môžete rybu niekoľko hodín máčať v octovej vode, potom v mlieku a pri príprave použiť hodne cesneku. Pri servírovaní nesmie samozrejme chýbať citrón no i tak lahôdka to veru nebude ! V tejto rubrike budem postupne zverejňovať moje najobľúbenejšie recepty z rôznych druhov rýb a pridám i niekoľko praktických rád ako na to !

| Autor: Milan Kollár | Vydáno dne 01. 02. 2011 | 2634 přečtení | Počet komentářů: 2673 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek
Navštívte našu fotogalériu

designed by KICIN